Octombrie 2017

Când natura ajunge în amurgul pârguit al anului, când în faţa ochilor ni se desfăşoară un tablou mirific, în care culorile se luptă pentru supremaţie, nu poţi să nu aduci un omagiu toamnei. Acest anotimp magic, al recoltelor și al abundenței, a fost celebrat și în școala noastră. Festivalul Toamnei a reunit elevii mici și mari într-un decor de poveste. Frumusețile și coloritul toamnei s-au regăsit în creațiile copiilor.

În curtea școlii, copiii s-au strâns de dimineață cu mic, cu mare, alături de profesorii lor și și-au pus la întrecere imaginația, în ateliere de lucru cu tematici inedite. Unii au sculpat dovleci, au confecționat felinare din borcane, au făcut aranjamente și colaje din frunze, iar alții s-au distrat încercând să dea viață măștilor și sperietorilor de ciori sau au participat la jocuri amuzante. Cei mici au fost vrăjiți de felul în care lutul se modelează în mânuțele lor, realizând bijuterii-fantezie cu ajutorul semințelor multicolore.

Atmosfera a fost plină de zâmbete și voie bună. Copiii au socializat, s-au distrat, și-au devoltat creativitatea și abilitățile manuale, au participat la concursuri, dar nu în ultimul rând, au învățat că natura trebuie iubită și respectată.